MENÜ

banyai_g.jpg

Bányai Gabriella

Dietetikus

Táplálkozási tanácsadó

.

BEMUTATKOZÁS

 

2001-ben államvizsgáztam a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának Dietetikus szakán. Az év júniusától végzettségem adta lehetőségek szerint különböző munkakörökben dolgoztam ill. dolgozom. Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben kezdtem meg terápiás dietetikusi munkámat. Dolgoztam a Szent János Kórházban, a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában és közétkeztetésben – gyermekélelmezésben - élelmezésvezető helyettesként, élelmezésvezetőként ill. dietetikusként.

.

2005 júniusában szereztem meg felsőfokú egyetemi végzettségem a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézetében Humánszervező szakon. Az egyetem szervezésében Minőségirányítás specializációt végeztem, amely után TÜV vizsgát tettem. Minőségbiztosítással a közétkeztetés területén 8 évig foglalkoztam.

.

A terápiás dietetikusi feladataim során, mint táplálkozási szaktanácsadó a beteg ember szükségleteire, az ügyfél igényeire helyezem a hangsúlyt. Munkahelyeim révén lehetőségem nyílt a különböző korosztályok étkeztetésére. Így közvetett módon e korcsoportok egészségnevelésében részt vehettem, táplálkozási szokásaikat alakíthattam.

.

Jelenleg vállalkozó dietetikusként dolgozom.

Ø Számítógépes állapotfelmérést, elemzést, kiértékelést végzek.

Ø Anyagcserezavarokban, táplálékallergiákban szenvedőknél, diétát igénylő betegségekben, betegséghez társuló táplálkozási zavarban, megváltozott élettani helyzetekben egyénre szabott táplálkozási, életvezetési tanácsadást vállalok, tápláltsági állapot felmérése után.

Ø Segítséget nyújtok étrend-összeállításban, tervezek mintaétrendet.

Ø Tanácsot adok diétás ételkészítésben.

Ø Értékelem az alternatív táplálkozásformákat.

 

 

Fontosnak tartom az emberek tudatos táplálkozásának (elő-) segítését, és ezzel életminőségük javítását. Továbbá fontosnak tartom, hogy a táplálkozás témaköreiben felmerülő kérdésekre, problémákra, tévhitekre szakemberek adják meg a választ. Szükségünk van olyan ismeretekre is, amelyek segítenek minket abban, hogy az egyre bővülő élelmiszerkínálatból szükségleteink szerint helyesen választani tudjunk.

.

Úgy gondolom, hogy minden embernek meg kell adni azt a lehetőséget, hogy birtokába jusson azoknak az ismereteknek, amelyekkel változtathat életmódján. Legyen akár egészséges, és legyen célja a megelőzés, egészségesebb táplálkozás (ezzel együtt egészségesebb életmód); legyen akár diétára szoruló beteg, és legyen célja állapotának javítása, fenntartása, ill. az állapotromlás megelőzése.

.

E gondolatokkal zárva várom mindazok levelét, akiknek bármilyen, táplálkozással vagy élelmiszerrel kapcsolatos kérdése van, akár tápanyagokra, akár konyhatechnológiára vonatkozzék is.

 

Túri Poliklinika

2700 Cegléd, Ady E. u. 16.

Rendelés: Kedd és Csütörtök 16-17

Bejelentkezés: 70/366-41-62

E-mail: aura99@freemail.hu

www.dietszemmel.freewb.hu

 

 

Küldje el kérdését tanácsadónknak !

mail142.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Hírek

 • Candida Szűrés!
  2010-03-04 17:54:18

  Június 06.-én Bácsalmáson ingyenes Candida szűrés!

 • Élő Vércsepp Analízis preventív szűrővizsgálat
  2010-03-04 17:49:59

  Május 08.-án Kecskeméten Élő Vércsepp Analízis, preventív szűrővizsgálat. Dr Joó Péter.

 • Infó-Est
  2010-02-15 07:08:27

  Február 15.-én 17 órakor

  Infó-Estet tartunk, Egészségmegőrzés

  Gyógynövényekkel címmel.

  Mindenkit szeretettel várunk!

  Ingyenes vércukor mérés!

 • Onkogenetika.
  2009-11-19 12:49:14
  Onkogenetikai célzott terápiás tanácsadás: Dr. König A. Edwin Ph.D. a Graz-i Orvostudományi Egyetem onkogenetikus kutató orvosa Budapesten és Kecskeméten tart onkogenetikai tanácsadást.
 • Csontvelődonor Klub
  2009-11-06 16:43:04
  Nov.07. 10 óra Kecskemét Club-Caribe.Előadás: Őssejt átültetés hemetológiai betegségben. Mindenkit szeretettel várunk!

Szavazás

Oltás?
Igen
Nem
Asztali nézet